Wij zitten met zijn allen steeds langer op onze mobiele telefoon. Wist je dat wij per jaar gemiddeld 34 dagen op onze smartphone zitten? Dat is ontzettend lang. In zijn totaliteit zitten wij gemiddeld 2 uur en 15 minuten op onze mobiele telefoon. Dat kan natuurlijk een stuk minder. Van je kaart herladen tot het installeren van handige apps; in dit artikel lees je 3 tips om je telefoongebruik drastisch te verminderen.

Tip 1: bestel een herlaadkaart

Allereerst moet je niet het idee krijgen dat je onbeperkt op je telefoon kan zitten. Bestel daarom een herlaadkaart! Door een herlaadkaart te kopen met weinig belminuten en MB wordt je zo gedwongen om je telefoongebruik in te perken.

Tip 2: Installeer apps om het gebruik te verminderen

Het ziet er misschien in eerste instantie wat vreemd uit om een app te installeren om je telefoongebruik te beperken, maar sommige apps helpen jou echt goed. Denk bijvoorbeeld aan Flipd. De app laat aan je zien hoelang je daadwerkelijk op je telefoon zit en laat je dankzij de concentratiemodus beter concentreren. Ook heb je een rigoureuzere aanpak, waarbij de app voor een aantal uren je telefoon volledig laat blokkeren. Zo heb je meer rust aan je hoofd.

Tip 3: Gebruik je telefoon alleen voor de basis

Als je besloten hebt om drastisch minder op je telefoon te kijken is het raadzaam de meldingen van je telefoon uit te schakelen. Met name de meldingen op Facebook en Whatsapp kunnen voor een hoop afleiding zorgen. Zet je telefoon ook vaak op de ‘niet storen’-modus. Zo focus je je eigen steeds meer op je kerntaak. Wist je dat wij ons tegenwoordig minder kunnen concentreren dan een goudvis? De grootste oorzaak zijn de apparaten. Beperk het gebruik van je mobiele telefoon en je zal zien dat je concentratie gaat toenemen.