De smartphone is niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Je zal waarschijnlijk maar weinig of geen mensen kennen die niet met een smartphone door het leven gaan. Het apparaat waarmee je kan surfen op internet, internetbankieren, gamen en waarop je je vrienden volgt op Facebook en Instagram heeft in een aantal jaar tijd aan enorme populariteit gewonnen op de markt voor mobiele telefonie. De smartphone zit bij veel mensen aan hun handen geplakt en wordt gebruikt op de vreemdste plekken. De telefoon gaat mee naar de wc of wordt zelfs gebruikt onder de douche. Het is dus niet zo gek dat door het gebruik op rare plekken er af en toe schade komt aan je smartphone. De telefoon valt op de grond, gaat kopje onder in bad of duikelt van de trap naar beneden met honderden tot duizenden euro’s aan schade tot gevolg.
Hieronder heeft Iphone reparatie specialist Foonz.nl de drie vormen van schade die het meeste voorkomen bij smartphone gebruikers opsteld. Ook wordt uitgelegd wat je aan deze schade kan doen en waar je op moet letten voordat je overgaat tot eventuele reparatie.
Waterschade
De smartphone loopt het vaakst waterschade op wanneer mensen het apparaat gebruiken onder de douche of tijdens een bezoek aan het toilet. Je telefoon kan tijdens je verblijf in deze ruimtes uit je handen glippen en een ferme smak maken op de harde tegelvloer of zelfs een duik maken in je wc-pot! Door de waterschade kan je doorweekte smartphone direct de vuilnisbak in en ben je in één klap een hoop geld kwijt.
Valschade
Doordat veel mensen hun smartphone zo vaak gebruiken hebben ze niet altijd het idee dat ze een peperduur apparaat in hun handen hebben. Door één klein moment van onoplettendheid kan je smartphone al op de grond vallen met veel schade tot gevolg. Wanneer je geen protector om je smartphone hebt of een hoesje is er een grote kans dat er barsten in je scherm komen. Gelukkig zijn er telefoonreparatie bedrijven die deze schade weer voor je op kunnen lossen.
Diefstal
Een andere vorm van schade is diefstal van je smartphone. De meeste mensen sluiten geen verzekering af voor hun telefoon met in het achterhoofd dat deze kans wel heel klein zal zijn dat hun telefoon gestolen of beschadigd raakt. Veel mensen zien de kosten voor de verzekering per jaar en vinden dit niet het geld waard. Net als bij andere verzekeringen is het wel verstandig om een duur apparaat wat je dagelijks gebruikt te verzekeren. Een ongeluk zit in een klein hoekje en vaak kun je er zelf niks aan doen.
Wat kan je doen om schade te voorkomen?
Wees zuinig op je smartphone is natuurlijk het beste advies om mee te geven. Neem je smartphone niet mee onder de douche, als je in bad ligt of tijdens het sporten. Het blijft een duur en zeer breekbaar apparaat.