iOS 9 voor de iPhone zit vol met nieuwe features. Veel van de features dragen bij tot betere prestaties en een langere batterijduur. Apple gaat hiermee door met de lijn van iOS 8. Deze laatste versie van het besturingssysteem is in feite iOS 8 “on steroids”. Van de tientallen nieuwe features zijn dit de beste features volgens veel gebruikers.

Energiebesparingsmodus

Het is in iOS 9 niet alleen beter zichtbaar hoeveel het batterijpercentage is en welke apps voor het meest verbruik zorgen maar er is ook een nieuwe functie beschikbaar. Deze functie is één van de betere updates van iOS 9 volgens velen. Met de energiebesparingsmodus kan de batterij tot drie uur langer meegaan wat voor veel gebruikers een uitkomst is. Een vergelijkbare modus is al veel langer beschikbaar op Android smartphones. Met de energiebesparingsmodus worden bepaalde functies uitgeschakeld die niet veel gebruikt worden. Het enige nadeel is dat het apparaat trager werkt als de modus ingeschakeld is.

Proactief zoekveld

Er is een nieuw proactief scherm aanwezig in iOS 9. Dit scherm is te bereiken door helemaal naar links te swipen vanaf het Home scherm. Het proactieve scherm toont suggesties die Siri voor je heeft uitgezocht. De nieuwe proactieve feature van Siri is voor Apple één van de belangrijkste updates van iOS 9. Siri toont suggesties op de pagina voor contacten, locaties, apps, nieuws en meer.

WiFi-assistentie

WiFi-assistentie is één van de betere nieuwe features van iOS 9. De feature zorgt ervoor dat de iPhone of iPad geen verbinding maakt met een traag WiFi netwerk. Door de feature wordt er overgeschakeld naar het mobiele netwerk als dit sneller is dan het Wifi netwerk. De verbinding met een traag Wifi netwerk wordt automatisch verbroken. WiFi-assistentie staat standaard ingeschakeld. Het kan uitgeschakeld worden via Instellingen > Mobiel Netwerk > WiFi-assistentie.