Eerder gingen er al geruchten rond dat Apple zijn nieuwe toestellen in augustus gaat presenteren. Het Amerikaanse tech bedrijf zal dan de iPhone 6s en iPhone 6s Plus gaan lanceren volgens de geruchten. Apple krijgt flink concurrentie want ook Samsung is naar verluid van plan om in augustus al een van zijn paradepaardjes te gaan onthullen, namelijk de Samsung Galaxy Note 5. Normaal gesproken onthullen beide smartphone fabrikanten hun nieuwe kroost in de maand september, maar nu lijkt het erop dat augustus de maand van de nieuwe smartphones gaat worden.
Apple en Samsung hebben beide nog niet gereageerd op de release geruchten, maar dat weerhoudt niemand ervan om te blijven stellen dat Apple en Samsung van plan zijn om de nieuwe vlaggenschepen eerder te gaan presenteren. Samsung presenteert al enkele jaren de nieuwe Galaxy Note tijdens de IFA Berlijn en doorgaans vindt dit evenement plaats in september. Apple presenteert ook al enkele jaren de iPhone in september en er is geen reden om de release naar voren te halen.

Van Samsungs kant is het evenmin onduidelijk wat de beweegreden is om eventueel de Galaxy Note 5 eerder aan te gaan kondigen. Beide smartphonefabrikanten willen elkaar het vuur aan de schenen leggen en dit is de enige reden die men in het geruchtencircuit kan bedenken als het gaat om het vervroegen van de release datum.

iPhone 6s Plus versus Samsung Galaxy Note 5
Apple zal mogelijk de iPhone 6s Plus lanceren als opvolger van de iPhone 6 Plus. Het toestel zal identiek qua uiterlijk zijn, maar het krijgt nieuwe features en hardware om weer als beste smartphone aangemerkt te gaan worden. Samsung gaat de Galaxy Note 5 uitbrengen als opvolger van de Galaxy Note 4 en dit toestel zal compleet anders zijn. De iPhone 6s Plus en Galaxy Note 5 zijn directe concurrenten van elkaar en in de komende maanden zullen we gaan zien wie de strijd gaat winnen wat betreft de beste phablet van 2015/2016!

Afgelopen jaar heeft Apple duidelijk de slag gewonnen van Samsung. De iPhone 6 Plus was en is nog steeds een daverend succes. De Galaxy Note 4 is ook een geweldig toestel, maar de smartphone van Samsung kon niet op tegen het geweld van de iPhone 6 Plus. Voor Apple is de iPhone 6 Plus de eerste smartphone met een groot display, terwijl Samsung al enkele jaren een phablet op de markt brengt. De iPhone 6s Plus krijgt wederom een 5,5-inch display en dat mogelijk tegenover een 5,9-inch beeldscherm van de Galaxy Note 5. Wie gaat dit jaar de markt van de phablets domineren? Wij kijken al uit naar Apple iPhone 6s Plus versus Samsung Galaxy Note 5 en jij?

Bron: https://www.smartphoneclub.com/apple/iphone-6s/